5 Mayıs 2010 Çarşamba

Yine Yeniden, Olmadı


Maç bitimindeki yorumum "Olmayınca Olmuyor" idi yalnız bugün maçın başından itibaren gördüğümüz kadarı ile olacak gibi de değildi zaten. Orta sahanın ortasında oynayan iki isim olan Selçuk ve Emre'nin ön alanda baskı kurmak adına iyice ileri çıkmaları ve Trabzonspor'un Fenerbahçe yarı alanında bulduğu büyük boşluklar maçın ilk yarısında büyük sıkıntı yarattı Fenerbahçe adına. Daha maçın 3. dakikasında Umut Bulut mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Bir kaç pozisyon buldu Fenerbahçe ilk yarıda ve oyunu hep kendi yarı alanında kabullendi. Uzun süredir izlediğim en kötü Fenerbahçe vardı bugün sahada. 2. yarı yine aynı şekilde devam etti ve bonustan bulduğumuz bir golle öne geçtik. Golden sonra iyice geriye yaslanan Fenerbahçe bir duran topta golü kalesinde gördü. Golü yedikten sonra bile uyanamadı Fenerbahçe o tatlı uykusundan. Oyuncuların kafasında ne vardı bilemiyorum. Maçı uzatmaya götürmeyi mi planladılar falan diyeceğim lakin daha 66. dakikada yemişsin golü biraz erken herhalde bunu düşünmek için. 2. ve 3. gol için birşey diyemeyeceğim çünkü şampiyonluğa oynayan bir takım nasıl bu kadar boş alan bırakır, nasıl bu kadar çok pozisyon bırakır anlayamıyorum.

Trabzon kupayı sonuna kadar haketti, güzel bir mücadele örneği sergilediler, daha çok koştular, daha çok istediler ve kupayı elde ettiler. Trabzonspor taraftarlarına hayırlı olsun kupa, tebrik ediyorum onları.

Son olarak bugün Trabzonspor taraftarları dışında kupayı kaybettiğimiz için delice sevinip, bize ezik diyen akıllı bıdıklara iki çift lafım var: Sezon içinde, rakiplerinden birini hem deplasmanda hem kendi evinde yeniyorsun, diğeri ile oynadığın 3 maçtan 2'sini kazanıyorsun ki bu maçlardan birinde onun elinden kupayı alıp kaldırıyorsun, sonra bu rakipler geliyor kuyruk acısından olsa gerek senin başarısızlığında sana ezik diyor. Şimdi dönüp bakalım, kim ezik?

Ha şu da var, "Küçülmek" ne demektir bunu gösterdiğiniz için de teşekkür ediyorum. Sezon içinde hiçbir kupa kazanamayıp, ezeli rakibinin oynayıp kaybettiği kupa finalinden sonra şampiyon olmuşcasına sevinen ezeli rakip taraftarları her sene kupa kaldırmadan buna seviniceklerse, varsın biz yine kaybedelim. Neticede ben görmedim zaten kupayı ömrü hayatımda, daha da görmesem bana koymaz. hiç görmediğim bir kupayı da özlemem mümkün değil herhalde:)

10 gün sonra yine Trabzonspor ile Kadıköy'de oynayacağız. O maç bugünkü gibi olmaz umarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder