29 Nisan 2010 Perşembe

Mourinho Yine Yaptı Yapacağını

Maç için tee karşı tarafa geçildi, Köşk'e gidilip yerler alındı ve heyecan başladı. Süper bir maç bizi bekliyor diyerekten gitmiştik lakin tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadık desem yalan olmaz herhalde. Maçın başında kendini abartı bir şekilde yere atan Busquets, Thiago Motta'yı kenara yolladı resmen. Böyle olaylara hiç bir zaman hoşgörü ile bakamıyorum, profesyonelsin anladık ama nefret ettiriyorsun be kardeşim kendinden.



Böyle bir şeyden Barça taraftarları da hoşnut kalmamışlardır herhalde. Neyse ki adalet yerini buldu, maçın son dakikasında Barça'nın sayılmayan nizami golü ile durum eşitlendi:)

Maç genel olarak sıkıcıydı, iki takım da pek pozisyon bulamadı ki bunda Inter'in 10 kişi kalıp geriye yaslanıp, boş alan vermemesi ve savunmada çok dikkatli oynaması etkiliydi. Messi 3 tane adam çalımlayıp hala ceza sahasına giremiyorsa, Barça'nın 555 pasına karşılık Inter sadece 67 pas ile oynuyorsa ve bunlara rağmen hala pozisyon üretemiyorsa orada bir gariplik var demektir. Burada takımını oyuna çok iyi hazırlayan ve çok iyi bir taktik geliştiren Mourinho'nun etkisi büyüktür. Sözlükte Inter'in sahadaki dizilimini eleştirip "ee herkes defansta, hee tbi Mourinho çok büyük hoca belli" diyenler de var ama napıcaktı kardeşim adam? Gerekli yerlerde gerekli değişiklikleri yaptı ve karşı takıma pozisyon verdirtmedi. Yeterlidir herhalde bu sonuçta Football Manager oynamıyoruz değil mi ama? Neyse benim için kral adamdır Mourinho. Umarım kendisini seneye Real Madrid'in başında görürüz ama öncelikle Santiago Bernabeu'da kupayı kaldırsın, alışsın oralara:) Maç sonunda da şovunu yaptı, Valdes dangozu da ona atar yaptı da gidip ensesine bir tane patlatasım geldi.


Son olarak Etoo - Ibrahimovic takasını bugünkü maç sonunda değerlendirmek gerekirse, Inter çok iyi bir transfer yapmış bu kesin. Etoo gibi bir adamı alıp üstüne de 40 m euro para aldılar. Barcelona için uygun forvet benim gözümde Etoo'ydu, Ibrahimovic biraz daha sıkıntılı gibi o bölgede. Futbolculuğuna tek bir söz söylemem, sihirli goller atan bir adamdır lakin Barcelona'nın forveti değil bence. Etoo o bölgede oynarken çok daha etkiliydi.

22 Mayıs 2010'da saatler 21.45'i gösterinceye dek görüşmek üzere, bu sezonun en büyüğünü o gece konuşucaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder